2016-02-03 08:47:00

Ajatuksia herättävä poliittinen trilleri tutkii Talvivaaran taustoja

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta menetelmää mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Jussi alkaa kuitenkin epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi prosessi ei ehkä olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää. Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan.

Elokuvan oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali soveltuu erityisesti lukion kursseihin Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1) ja Filosofia: Etiikka (FI2) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, monilukutaito ja mediat, teknologia ja yhteiskunta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa