2016-03-07 12:48:00

Uudessa Risto Räppääjässä leikitään Indiana Jonesia

Risto ja Nelli ovat päässeet Elvi-tädin lomaparatiisiin ja Elvi-täti onkin suunnitellut lapsille paljon hyödyllistä puuhaa. Kun täti alkaa lähestyä pölyhuiskan ja siivousmopin kanssa, livahtavat Risto ja Nelli onkireissulle. Pian heiltä loppuvat kuitenkin onkimadot ja uusia lieroja kaivaessaan he sattuvat löytämään käärmesormuksen.

Kun sormus osoittautuu rautakaudelta peräisin olevaksi aarteeksi, alkaa mökillä olla vilskettä, sillä löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset lisäaarteiden toivossa. Pian arvokas käärmesormus kuitenkin katoaa ja alkaa näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu arkeologisia aarteita ryöväävä yöhaukka!

Tapaus saa ällistyttävän käänteen, kun selviää, että Rauha Räppääjällä on sormensa pelissä. Vielä kummallisemmaksi kaikki menee, kun Lennart Lindberg joutuu epäiltyjen listalle. Selviääkö tuon salaperäisen yöhaukan salaisuus ja saadaanko arvokas sormus pelastettua?

Alakouluun suunnitellun oppimateriaalin teemoja ovat juonen kulku, rautakausi, arkeologia, esikuvat ja idolit sekä tarinoita rautakaudelta.

 

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa