2016-04-06 11:03:00

Onnenonkija tarjoaa tärppejä kuluttajakasvatukseen

Lifestyle-bloggaaja Marja (Minka Kuustonen) ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Raha menee, mutta sitä ei vain tule. Marja törmää Olaviin (Olavi Uusivirta). Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, mutta hän haluaa vain olla ihan tavallinen. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään.

Kesäinen komedia Onnenonkija kertoo hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta ja kroonisesta rahapulasta.


Perusopetuksen yhdeksännelle luokalle ja lukioon sekä muihin toisen asteen oppilaitoksiin suunnitellun oppimateriaalin teemoja ovat kaupallinen viestintä ja kaupallisen viestinnän lukutaito, kulutuskulttuuri, kulutus ja elämäntapa, kulutustottumukset, rahan käyttö, taloudenpito, mistä apua talouden ongelmiin, tulevaisuuden suunnittelu, ammatinvalinta, yrittäjyys, itsensä elättäminen, hyvinvointia edistävä elämäntapa, bloggaaminen.

Oppimateriaalin on laadittu yhteistyössä Kilpailu- ja Kuluttajaviraston kanssa.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa