2016-05-24 15:39:00

Uusissa dokumenttielokuvissa ihmetellään suomalaista koulua

Lähiaikoina elokuvateatterilevitykseen on tullut kaksi dokumenttielokuvaa, joissa molemmissa ratkaisuja maailman ongelmiin etsitään suomalaisesta koulujärjestelmästä.

Positiivinen ranskalaiselokuva Tomorrow - kohti parempaa huomista haluaa löytää vaihtoehtoja uhkakuvia lietsoville maailmanlopputarinoille ja kannustaa ihmisiä muuttamaan maailmaa paremmaksi. Elokuvassa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeisiä asioita, kuten energian- ja ruoantuotantoa sekä demokratiaa. Demokratian kriisiin dokumentissa löydetään ratkaisuksi koulutus, jonka mallia käydään hakemassa Suomesta.

Oscar-palkittu, kärkevyydestään tunnettu amerikkalainen Michael Moore lähtee uudessa elokuvassaan Where to Invade Next? valloitusretkelle etsimään keinoja, joilla Amerikka saataisiin nousemaan alennustilastaan. Moore saapuu myös Suomeen hämmästelemään maailman parhaimpia kouluja ja tasa-arvoisiin julkisiin kouluihin perustuvaa järjestelmää.

Elokuvat ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta molemmat herättävät tunteita, ajatuksia ja jopa kannustavat tarttumaan toimeen. Kuinka todenmukaisen kuvan elokuvat antavat ja mitä voimme tehdä että suomalaiset koulut ovat maailman parhaita jatkossakin? Miten voimme koulutuksen avulla tehdä maailmasta paremman paikan?
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa