2003-08-05 10:18:48

MENOLIPPU MOMBASAAN palkittiin heinäkuussa pidetyillä Giffonin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla

Hannu Tuomaisen ohjaama ja Cinemaker Oy:n tuottama elokuva MENOLIPPU MOMBASAAN keräsi kaikki mahdolliset palkinnot Italian Giffonissa nuoren yleisön elokuvafestivaaleilla.

Festivaalin alkajaisiksi EU:n mediaohjelman eurooppalaista elokuvateatteritoimintaa tukeva järjestö MEDIA Salles valitsi Giffonissa pidetyssä omassa kokouksessaan MENOLIPPU MOMBASAAN vuoden eurooppalaiseksi nuorten elokuvaksi ja myönsi sille KIDFLIX-palkinnon. Järjestö suosittelee elokuvaa eurooppalaiseen elokuvateatterilevitykseen, koska sen universaali tarina voi koskettaa katsojia maasta riippumatta.

Itse festivaaleilla, Giffoni International Film Festivalin nuorisojury valitsi MENOLIPPU MOMBASAAN nuorten sarjan ‚ÄĚY-Gen, 15-19 years‚ÄĚ, parhaaksi elokuvaksi.

Ammattilaisjyry puolestaan my√∂nsi MOMBASALLE kilpailusarjojen Grand Prix:n, Bronze Gryphon ‚Äďpalkinnon koko festivaalin parhaana elokuvana.

Nuorisosarjan raati koostui 200 nuoresta 20 eri maasta. Parhaaksi valitun MENOLIPPU MOMBASAAN jälkeen toiseksi tuli amerikkalainen Andrew Davisin (ohj. mm. Takaa-ajettu, Sivulliset uhrit….) ohjaama ja Disneyn tuottama HOLES ja kolmanneksi saksalainen Christian Wagnerin ohjaus GHETTOKIDS.

Raati perusteli Mombasan voittoa poikkeuksellisella kyvyllä kommunikoida nuorten tunteiden kanssa vakavalla ja vaikeallakin aiheella mutta silti kiinnostavalla, viihdyttävällä ja koskettavalla tarinalla.

Ohjaaja Hannu Tuomainen oli itse paikalla keskustelemassa elokuvastaan nuorten kanssa. Aplodeista ja kysymyksistä ei ollut tulla loppua ja elokuvan voi sanoa menneen suoraan italialaisten nuorten tajuntaan.


« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa