2016-11-11 10:10:00

35. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali käynnistyy isänpäivänä

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali järjestetään 13.–20.11.2016

Aiemmista vuosista poiketen festivaali alkaa jo sunnuntaina, jolloin järjestetään isänpäivän iloksi ilmainen näytös unkarilaisesta klassikkoanimaatiosta Kettupoika Vuk Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. 

Varsinaisia avajaisia vietetään maanantaina yhtä aikaa kahdessa paikassa. Avajaiset kulttuuritalo Valveen Valvesalissa käynnistää Suzukikoulu Oktaavian Soiva Velhoretki -musiikkiesitys, jonka jälkeen nähdään vauhdikas englantilainen seikkailu Kyyhkyt ja Amatsonit. Samaan aikaan Finnkino Plaza 4:ssä nähdään nuorten avajaiselokuvan Magnus, shakkinero. Dokumenttielokuva seuraa Magnus Carlsenin elämää haastavasta lapsuudesta shakkimaailman huipulle.

Vieraina useita elokuvantekijöitä

Festivaalilla nähdään lukuisa joukko elokuvantekijöitä, jotka vierailevat näytöksissä kertomassa teoksistaan ja keskustelemassa festivaalikävijöiden kanssa elokuvien tekemisestä.

Teemamaa Unkarista saapuu sankarikoirasta kertovan Tassu-elokuvan ohjaaja Robert Pejó ja käsikirjoittaja Katalin Szy, ajankohtaisen Katupartion käsikirjoittaja Reka Divinyi sekä pitkän uran ohjaajina tehneet Zsolt Richly ja Mikulás Ferenc. Pejó ja Szy ovat mukana myös Valveen elokuvakoulun tuottamassa Luova luokka-seminaarissa.

Saksasta paikalla ovat Silmätikun tekijät Eliza Petkova ja Hannes Marget sekä nuori Flora Thiemann, joka esiintyy pääosassa sekä lastenelokuvien kilpailun Nellyn paossa että kotimaisessa sarjassa kilpailevassa saksalais-suomalaisessa Lumikuningattaressa. Lisäksi mukana on useita kotimaisia tekijöitä.

Lisätietoa elokuvista, niiden tekijöistä sekä aikatauluista löytyy festivaalin kotisivuilta.

Luova luokka -mediakasvatusseminaari

Festivaalin yhteydessä järjestetään keskiviikkona 16.11.2016 klo 8.30 - 16.00 mediakasvatusseminaari, jonka teemana on tänä vuonna elokuvakasvatus ja uudet opetussuunnitelmat. Seminaarissa esitellään kokeilevia, tutkivia ja toiminnallisia työtapoja, jotka hyödyntävät oppilaiden uteliaisuutta, mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä osana oppimista. Myös Koulukinon tuottajat esittelevät seminaarissa elokuvakasvatuksen mahdollisuuksia uuden opetussuunnitelman näkökulmasta.

Lisätietoja seminaarista Valveen elokuvakoulun kotisivuilla.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa