2017-04-13 15:39:00

Ympäristökasvatusta ja elokuvaa - maksuton erikoistapahtuma opettajille elokuvateatteri Orionissa

Tomorrow - erikoistapahtuma opettajille Elokuvateatteri Orionissa ma 22.5. klo 17.

Tomorrow-ilta on opettajille, jotka tarvitsevat uutta twistiä ja uskallusta ilmastonmuutoksen käsittelyyn!
Ilmastonmuutos on ongelma, joka varjostaa nuorten elämää ja synkentää luottamusta tulevaisuuteen. Moni opettaja kokee jääneensä yksin nuorison ilmastonmuutosahdistuksen kanssa.
Kuinka ohjata nuoria positiivisempiin tulevaisuusvisioihin?
Kuinka jaksaisin edes itse uskoa valoisampaan tulevaisuuteen? Luomuksen ”Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous” -työpajan esittelyssä aihetta lähestytään historiallisesta perspektiivistä.

TOMORROW (2016) on maailman tilaan ja tulevaisuuteen keskittyvä dokumenttielokuva, joka lannistamisen sijaan innostaa ja aktivoi. Esimerkeillä onnistuneista ilmastoteoista ja läpimurroista betonoidaan nuorille perusluottamusta omiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Ilmastonmuutos on ilmiö, joka sitoo luontevasti yhteen eri oppiaineet kuten historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja luonnontieteet. Etenkin juuri nyt, kun uudet opetussuunnitelmat kääntävät katseet koulusta ulos kohti yhteiskuntaa, haluamme kannustaa ja inspiroida etsimään uusia luovia ratkaisuja. Tule mukaan! Näytös on opettajille ilmainen.

Ennakkoilmoittautumiset ke 10.5. mennessä osoitteeseen koulut@kavi.fi.

Yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Koulukino ja Cinemanse.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa