2018-12-13 14:30:00

Lyhtelokuvapäivää vietetään 21.12. - myös koulut ovat tervetulleita osallistumaan

Suomessa vietetään kansainvälistä Lyhytelokuvapäivää vuoden lyhyimmän päivän kunniaksi 21.12.2018.

Kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan järjestämällä pop-up -näytöksen 15.–21.12.2018 välisenä aikana. Ilmoittautua voi tapahtuman verkkosivuilla ilmaiseksi. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujalle toimitetaan lyhytelokuvakooste, julisteet ja ohjeet onnistuneen pop-up -tapahtuman järjestämiseksi.

Oman pop-up -tapahtuman voi järjestää suljettuna tai avoimena tilaisuutena vaikka kotona, teatterissa, kahvilassa, pubissa, yökerhossa, kirjastossa tai ulkoilmanäytöksenä. Tapahtumaan ilmoittautuneet avoimet pop-up -tapahtumat päivitetään Lyhytelokuvapäivän verkkosivuille. Sivuilla voi tutustua myös pop-up -elokuvapaketteihin.

Lyhytelokuvapäivää vietetään 15.–21.12. myös elokuvateattereissa. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on kuratoinut elokuvateattereille suunnatun oman näytöksen R&A Shorts PARHAAT, joka esittelee vuoden 2018 festivaalille lanseeratun kotimaisen lyhytelokuvakilpailun voittajat sekä yleisöäänestyksen menestyjät.

Ranskasta lähtöisin olevaa Lyhytelokuvapäivää vietetään viidessätoista maassa, ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.  Tänä vuonna tapahtumaa järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, YLE, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Lisätietoja tapahtumasta:
Tapahtumakoordinaattori Kati-Anne Leino
kati-anne.leino@tamperefilmfestival.fi
044 476 5215

 

Tammikuussa 2019 lanseerattava Koulukino Suoratoisto -palvelu tuo lyhytelokuvat koulujen ulottuville vuoden ympäri!

 « Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa