2019-09-23 10:58:00

Koulujen elokuvaviikko järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa!

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko kaikille perusasteen kouluille.  Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa 30.9–4.10.2019

Elokuvaviikolla tarjotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera. Tänä vuonna kotimaisten klassikoiden ohella mukana on myös eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia. Alakoululaisille esitetään lämminhenkinen Raparperimehua (Mark de Cloe, Alankomaat 2014). Yläkoululaiset pääsevät näkemään koulukiusaamista käsittelevän elokuvan Kaduttaako? (Dave Schram, Alankomaat 2013). Ensimmäistä kertaa elokuvaviikolla on katsottavissa myös lyhytelokuvia. Mukana ovat yläkouluille suunnatut Pientä valoa (Alan Gomis, Ranska 2002) ja Koulut alkavat (Jacques Rozier, Ranska 1955). Parrasvaloihin pääsevät myös mestarilliset lasten ja nuorten tekemät lyhytelokuvat! Elokuvaviikolle on koostettu erityisesti alakouluille suunnattu kuudesta elokuvahelmestä koostuva sarja. Oppimateriaalien ohella nähtävillä ovat myös tekijöiden terveiset videomuodossa. Kaikki elokuvat ja oppimateriaalit löytyvät elokuvaviikko.? -sivujen kautta. Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan 30.9.–4.10.2019.

Elokuvaviikon sivustolta löytyvät toiminnalliset tehtävät ja ohjeet omien elokuvien tekemiseen tarjoavat kokonaisvaltaisen mahdollisuuden tutustua elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikko haastaakin kaikki koululuokat kuvaamaan tänä vuonna omia elokuvia! Valmiin mestariteoksen voi lähettää Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestettävään valtakunnalliseen Oskari-kilpailuun.

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Lisätiedot: Minea Taivalaho koordinaattori, Valveen elokuvakoulu puh: 0447037549, email: minea.taivalaho@ouka.fi

                                                        
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa