2020-05-15 10:41:00

Taideviesti lähtee liikkeelle valtakunnallisena Lastenkulttuuripäivänä

15.5.2020 on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä, jolloin käynnistyy lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.

Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Kaikki voivat osallistua, myös kaikki kodit, lapset ja nuoret haastetaan mukaan!

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä.

Taideviesti käynnistyy Pohjois-Savon Lapinlahdelta kun Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu haastaa taideviestiin Porin lastenkulttuurikeskus sekä Seikkailupuisto 'Seikkis':en ja koko Turun kaupunki - Åbo stad - City of Turku

Koulukinon haastevuoro koittaa elokuussa, pysy kuulolla!

 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa