2020-05-22 13:58:00

Koulujen elokuvaviikko tulee taas! Merkitse syyslukukauden lukkariin p√§iv√§t 28.9.‚Äď2.10.

Tiedossa tutkimista, kokemista ja tekemistä elokuvataiteen parissa jo kuudetta kertaa!

Valtakunnallisella Koulujen elokuvaviikolla kouluille tarjotaan verkon kautta mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä, kaikkiin eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja vinkkejä oman elokuvan tekemiseen luokassa. Vuonna 2020 elokuvaviikolla on sisältöjä myös esi- ja alkuopetukseen!

Elokuvaviikkoon osallistuminen on oiva tapa tarjota laadukasta ja monipuolista elokuvakasvatusta omalle luokalle. Kaikki sisällöt ovat maksuttomia ja löydät ne kootusti osoitteesta elokuvaviikko.fi.

Tunteita ja tiikereitä
Tarjolla on lyhyitä animaatioelokuvia pienimmille oppijoille esi- ja alkuopetukseen.
3.–6. luokille esitetään upea ja tunteisiin pureutuva Supa Modo (Saksa/Kenia 2018, 74 min) sekä maaginen Sininen tiikeri (Tšekki 2012, 92 min).
Yläkouluikäisille tarjolla on nuorten välisistä suhteista kertova draamakomedia Se uus tyyppi (Ranska 2015, 80 min). Elokuvaviikolla voi katsoa myös aiemmilta vuosilta tuttuja kotimaisia klassikkoelokuvia ja lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Elokuvaviikon sivuille kootaan kaikki elokuvien katselulinkit sekä elokuviin liittyvät oppimateriaalit syyskuun alkuun mennessä.

Elokuvantekijän vierailu kaikkiin yläkouluihin!
Torstaina 1.10. elokuvaviikko tuo yläkouluihin elokuvantekijöiden kouluvierailun livestriiminä! Mitä olet aina halunnut tietää elokuva-alasta? Koululaiset voivat esittää kysymyksiä etukäteen tai livestriimin aikana. Tarkemmat tiedot vierailusta löytyvät syyskuun alussa elokuvaviikon sivuilta.  
 
#elokuvatrikkihaaste alkaa! Sinut on haastettu!  
Koulujen elokuvaviikko haastaa kaikki koululaiset ja opet ympäri Suomen kuvaamaan kesällä omia elokuvatrikkejä. Toimi näin: 1) Kuvaa oma elokuvatrikki! 2) Julkaise trikkivideo, käytä hashtagia #elokuvatrikkihaaste. 3) Haasta kaverisi tai vaikka mummosi mukaan!
Katso ja jaa haastevideo
 
Koulujen elokuvaviikko on yhteistyötä
Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalisen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Mediakasvatuskeskus Metka sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Lisätiedot: Minea Taivalaho, koordinaattori, minea.taivalaho@ouka.fi
 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa