2020-10-30 10:29:00

Koulukinonäytökset ja koronavirus

Koulukinonäytösten tilaaminen on pandemiatilanteesta huolimatta mahdollista usealla paikkakunnalla. Vallitsevassa poikkeustilanteessa monet elokuvateatterit myös joustavat minimikatsojamäärästä. Tarkista ajantasainen tilanne aina suoraan paikallisesta teatterista. Myös alueesi viranomaisten tiedotusta kannattaa seurata, kouluja koskevat ohjeistukset vaihtelevat paikkakunnittain.

Muista myös hyödyntää Koulukinon maksuttomat oppimateriaalit. Elokuvien saatavuustiedoissa Koulukinon sivuilla saattaa tällä hetkellä olla puutteita ja viivästyksiä. Elokuvaa valitessa kannattaakin valita muutama vaihtoehto siltä varalta, että valitsemastasi elokuvasta ei olekaan saatavilla elokuvateatterikopiota.

Kaikki Suomen elokuvateatterit noudattavat THL:n ja OKM:n "Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä" -opasta (21.9.2020) sekä Suomen elokuvateatteriliitto SEOL ry:n laatimia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Esimerkkejä turvallisuustoimista

  • Salien paikkamääriä on rajoitettu.
  • Saleissa varmistetaan turvavälien toteutuminen.
  • Salit siivotaan näytösten välissä ja muita elokuvateattereiden tiloja siivotaan tehostetusti.

Ohjeita koulukinonäytöksen tilaamiseen.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa