2020-10-16 08:08:00

Koulujen elokuvaviikkoa vietti yli 180 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen!

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietettiin tänä vuonna 28.9.–4.10.2020. Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko 0.–9. luokille. Koko elokuvaviikon sisältö on kouluille tarjolla maksutta osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

Kuudetta kertaa järjestetyllä elokuvaviikolla tutustuttiin monipuolisesti elokuvataiteeseen ja -kulttuuriin. Oppilaat eri puolilla Suomea tekivät omia elokuvia ja opiskelivat tuttuja oppiaineita elokuvan kielellä. Jopa yli 180 000 lasta ja nuorta katseli elokuvaviikon ohjelmistossa olevia elokuvia verkon välityksellä omissa koululuokissaan!

“Yksi oppilas tuli vielä tunnin jälkeen kiittämään elokuvasta”

Elokuvaviikon ohjelmistossa oli muun muassa kotimaisia ja eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia, lyhytelokuvia ja lasten ja nuorten itse tekemiä elokuvia. Opettajilta saadun palautteen perusteella elokuvia katseltiin hiljaisuudessa ja ne herättivät luokissa keskustelua. Tarkoin valitut elokuvat käsittelivät muun muassa kiusaamista, ystävyyttä, lapsen sisäistä maailmaa, satuja, vakavaa sairautta ja kuolemaa.

Koulukino vastaa Elokuvaviikon oppimateriaaleista sekä Koulukinon Kelaamo on ollut mukana tekemässä lasten ja nuorten tekemien lyhytelokuvien osuutta.

Poimintoja opettajilta tulleesta palautteesta:

"4. luokkani tykkäsi kovasti lasten ja nuorten tekemistä lyhytelokuvista! Niitä oli myös helppo katsoa, koska lyhyet ehti katsoa ennen tavallisen arjen ohessa. Luulen, että tarinoiden herättämien ajatusten ohella oppilaat saivat ideoita myös omaan tekemiseen (ope ainakin sai asiaa elokuva-aiheisiin tunteihin). Kiitos näistä!"

"Katsoimme vitosten kanssa Supa Modon. Mukavaa, että valikoimissa oli elämää erilaisesta kulttuurista. Vaikka aihe oli vakava, elokuva ei ollut raskas katsottavaksi. Hienoa oli sekin, että Koulukinon sivuilta sai valmiita tehtäviä katsomisen tueksi."

Elokuvaviikko jatkuu!

Alakouluille suunnatut elokuvat Lumikuningatar ja Iris ovat katsottavissa elokuvaviikon jälkeen huhtikuun 2021 loppuun asti ja Sininen tiikeri 20.10.2020 saakka. Elokuvaviikon sivusto on käytettävissä ympäri vuoden. Ensi vuonna elokuvaviikkoa vietetään 4.–10.10.2021.

Lisäksi Koulukinon oppimateriaalit ja muut palvelut kuten Koulukino Suoratoisto tukevat ympärivuotisen elokuvakasvatuksen toteuttamisessa.

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu.?Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki. ?

 

 

 

 

 


 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa