Isle of Dogs

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: animaatiotekniikka, faabeli ja allegoria, eläintensuojelu, intertekstuaalisuus, haiku, käännös ja kieli, kulttuurinen omiminen.

Synopsis: Lähitulevaisuuden Japanissa koirainfluenssa leviää. Megasakin kaupugin itsevaltias Kobayashi määrää kaikki kaupungin koirat karkotettaviksi Kaatopaikkasaarelle, mukaan luettuna 12-vuotiaan Atari Kobayashin lemmikki Spots. Koirat elävät saarella omissa porukoissaan syöden jätteitä. Atari lentää pienkoneella saarelle etsimään koiraansa. Neuvokkaan koiralauman avulla Atari päätyy seikkailuun, jossa ratkaistaan ei vain koirien vaan koko Megasakin tulevaisuus.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Isle of Dogs

(Isle of Dogs)

Ohjaaja: Wes Anderson

Maa: Yhdysvallat, Saksa Vuosi: 2018

Kesto: 101min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Scarlett Johansson, Frances McDormand, Greta Gerwig, Bryan Cranston, Liev Schreiber, Edward Norton, Tilda Swinton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Harvey Keitel


Isle of Dogs on tarina 12-vuotiaasta Atari Kobayashista, korruptoituneen pormestari Kobayashin suojatista. Kun kaikki Megasakin kaupungin lemmikkikoirat karkotetaan Kaatopaikkasaarelle, Atari kaappaa juniorilentokoneen ja lentää saarelle etsiäkseen henkivartijakoiransa Spotsin. Saarella hän ja hänen uudet sekarotuiset ystävänsä aloittavat eeppisen seikkailun, joka tulee määrittämään koko kaupungin kohtalon ja tulevaisuuden.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa