Isojalan perhe

Ennen elokuvan katsomista

Elokuvassa on hyvin voimakas hyvän ja pahan vastakkainasettelu. Henkilöhahmoja on vähän, mutta teknologia on suuressa osassa.

 

Miettikää elokuvan aikana, kuka hahmoista on hyvä ja kuka paha. Miettikää myös, millaista teknologiaa on hyvien ja pahojen puolella.

 

Esimerkkejä teknologiasta:

  • sosiaalinen media
  • televisio
  • dronet
  • räjähteet
  • aseet
  • kulkuneuvot

Opettajalle

 

Elokuvassa teknologian käyttäminen ”hyvään” ja ”pahaan” on hyvin jakautunutta.

 

Arkkipahis on Xtrakt-öljy-yhtiön Connor Mandrake. Xtrakt on valjastanut luonnonsuojelualueen omaan käyttöönsä poratakseen sieltä öljyä. Kun Isojalan johdolla osoitetaan mieltä Xtraktin toimia vastaan, Mandrake esiintyy televisiossa ja kertoo, että Xtrakt on ”lähinnä teknologiafirma” ja sen toiminnalla ei ole minkäänlaisia vaikutuksia ympäristöön. Myöhemmin Mandrakella on käytössään mm. uutta ase- ja räjähdeteollisuutta sekä droneja.

 

Tohtori Harrisonista eli Isojalasta puolestaan tulee hyvisten kasvot. Hyvikset edustavat elokuvassa ruohonjuuritason vaikuttajia ja vaikutuskeinona on ennen kaikkea sosiaalimedia. Muuten käytössä on vanhaa teknologiaa kuten Shellyn ajama hippipaku.

 

Kannattaa kiinnittää huomio siihen, kuinka yhtiöt ja valtamediat esitetään elokuvassa korruptoituneina ja kuinka sosiaalinen media tuo pelastuksen, jonka avulla yksittäiselläkin ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa. On tärkeää pohtia, onko se todellisuutta ja jos on, niin missä määrin. Myös valtamedia voi olla puolueetonta, eivätkä kaikki suuret yritykset ole roistoja, ja toisaalta sosiaalista mediaakin käytetään vaikuttamisen välineenä, kuten monissa presidentinvaalikampanjoissa on todettu.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Isojalan perhe

(Bigfoot Family)

Ohjaaja: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Maa: Belgia, Ranska Vuosi: 2020

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Suomenkielisen ääniversion rooleissa Adam - Waltteri Helisalo, Arlo - Sasu Moilanen, Becky Dabmore - Viivi Tamminen, Isojalka - Tero Koponen, Connor Mandrake - Antti LJ Pääkkönen, Emma - Hanna Mönkäre, Shelly - Sanna-June Hyde, Trapper - Jani Karvinen, Wilburg - Pasi Ruohonen, Susi - Markus Bäckman


Isojalan poika Adam eläinystävineen lähtee etsimään isäänsä ja pelastamaan aarniometsän ympäristökatastrofilta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa