Jadesoturi

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Kalevala, myytit, kung fu, kiinalainen wuxia-elokuva

Synopsis: Jadesoturi kertoo tarinan muinaisesta kiinalaisesta soturista, Sintaista, joka on seppä Seng-Pun, Sammon takojan, poika. Sintai on saanut syntymässään tehtävän taistella demonia, Loviattaren viimeistä poikaa, vastaan. Demoni on ryöstänyt Sammon ja on tekemässä siitä porttia helvettiin. Sintai siirtää kohtalon hänelle määräämää tehtävää saadakseen uuden tilaisuuden rakastamansa naisen kanssa. Tilaisuus avautuu - usean sielunkierron jälkeen - nykyajan Suomessa. Muinaisen kiinalaisen soturin ja nykypäivän suomalaisen sepän elämät nivoutuvat yhteen. Rakkaustarina, joka alkoi tuhansia vuosia sitten, syttyy uudestaan menneisyyden aukaistessa nykyajan arvoitukset.

Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen. Taistelulajeja koskevan osuuden on kirjoittanut FM Mikko Kauppila.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu 4.7.2014.
 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Jadesoturi

Ohjaaja: AJ Annila

Maa: Suomi,Kiina,Viro,Alankomaat Vuosi: 2006

Kesto: 101min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Tommi Eronen, Markku Peltola, Krista Kosonen, Chang Jingchu


Jadesoturi suomalainen on fantasiaelokuva, joka kunnioittaa Hongkong -genren esikuviaan. Kalevalan inspiroimana se yhdistää suomalaisen ja kiinalaisen mytologian yhdeksi elokuvaksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa