Joki

Ennen elokuvan katsomista

 

1. a) Kerätkää listaksi hyviä tarinoita - kuultuja, luettuja, nähtyjä - jotka ovat jääneet mieliinne. Perustelkaa valintojanne. Millainen on hyvä tarina? 
 
b) Pohtikaa, mitkä piirteet ovat tyypillisiä kaikille tarinoille.  (Yhteistä lienee ainakin se, että niissä on juoni: alku, keskikohta ja loppu vähintään. Käsittelytapa on usein kronologinen, eli kerronta etenee aikajärjestyksessä. Lukijaa tai katsojaa kiinnostavassa tarinassa on jonkinlainen jännite, jokin ristiriita, jota ratkotaan.) 
 
2. Keskustelkaa tyypillisestä elokuvakerronnasta ja etsikää yhdessä esimerkkejä eri tavoin kerrotuista tarinoista. (Lähtökohdaksi voi ottaa elokuvan tyypillisen draamallisen rakenteen, jota on esitelty esim. Kotkametsästäjän pojan ja Da Vinci -koodin oppimateriaaleissa. Tämän kaavan mukaan rakentuvat useimmat oppilaiden tuntemat elokuvat, esimerkiksi amerikkalaiset suuren budjetin toimintaleffat. Rinnalle voi sitten nostaa niitä elokuvia, jotka rakentuvat jonkin muun periaatteen mukaisesti.)

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Joki

(Joki)

Ohjaaja: Jarmo Lampela

Maa: Suomi Vuosi: 2001

Kesto: 106min Ikäraja: 11

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland

Näyttelijät:
Juha Kukkonen, Ilkka Koivula, Sanna Heikkilä, Liisa Vuori, Pihla Penttinen, Heikki Rantanen, Elina Hoffren, Antti Mikkola


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa