Jos rakastat

Keskustelkaa elokuvasta

 

1. Keskustelkaa elokuvasta Jos rakastat. Millaisen vaikutuksen se teki teihin katsojana? Mitkä kohtaukset jäivät mieleen? Mitä te ette ymmärtäneet? Mistä asioista tuli paha mieli? Millaisen vaikutuksen elokuvan kerronta, kuvaus, hahmot, musiikki, lavastus, ympäristö, puvustus, värit jne. tekivät? 
 
2. Lukekaa 18-vuotiaan Anteron näkemys elokuvasta – ja keskustelkaa sen pohjalta omista näkemyksistänne.
 
Ei ihan Mamma Mia! - muttei huonokaan
 
Kotimainen Jos rakastat -elokuva todistaa suomalaisten taidon tehdä musikaalielokuva. Kuka uskoisi, suomalaisen musikaalin onnistuvan kokonaisuutena? Itse epäilin elokuvan onnistumista melko vahvasti, mutta halusin kuitenkin antaa tuotokselle mahdollisuuden.
 
Jos rakastat on elokuva, joka tulisi lukea jokaisen ahdasmielisen ihmisen Nämä elokuvat aion katsoa -listalla. Elokuva yhdistää kaksi rotua keskenään ja on erittäin surettavaa lukea mediasta suomalaisten erittäin huonosta asenteesta. Muun muassa The Voice uutisoi elokuvan aiheuttaneen rasistisen keskustelun netissä. Kommentoijien mukaan on väärin sekoittaa kaksi rotua keskenään.Mielestäni on sääli, että elokuvan miespääosan näyttelijä on joutunut kohtaamaan unelmansa vuoksi ihmisten ahdasmielisyyden. Johtuuko se suomalaisille tyypillisestä kateudesta, jonka vuoksi on pakko aukoa päätään vain sen vuoksi, että saa sanottua edes jotain? Ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä kommenttien vaikutuksia. Valitettavasti.
 
Itse elokuva onnistui tuomaan hymyn huulille ja sai nopeatempoisten kappaleiden aikana tanssijalan vipattamaan. Näyttelijät osasivat laulaa, mikä on aina positiivinen asia musikaalin kannalta.
 
Valitettavasti elokuvan tanssikohtaukset eivät aiheuttaneet odotettua henkistä orgasmia. Johtuuko se suomalaisten niin sanotusta kömpelyydestä? Verrattuna Mamma Mia! -musikaaliin Jos rakastat -elokuvan tanssikohtaukset jäivät selvästi kakkosiksi. Itseäni häiritsi myös Eduskuntatalon portailla kuvattu suuri tanssikohtaus. Tanssiryhmän etualalla tanssiva mies nähtiin elokuvan alussa tanssivana muuttomiehenä, mutta Eduskuntatalon edessä mies oli muuttunut muuttomiehestä salkkua kantavaksi ministeriksi. Se ei ole häiritsevää, mutta osui kuitenkin silmään elokuvaa katsoessa.
 
Elokuvan juoni oli musikaalille sopiva. Tarinaa oli helppo seurata, eikä arvattava loppu haitannut elokuvakokemusta. Lopusta on tosin sanottava sen verran, että vankilaan sijoittuva loppu olisi voinut sijoittua johonkin muualle. Omasta mielestäni musikaaliseen rakkauselokuvaan ei jollain tavalla sovi vankilamainen ympäristö.
 
Elokuvassa näkyy kotimaisuus, mutta lopputulos on yllättävän hyvä. Elokuvasta jää hyvä fiilis ja elokuvassa soineet kappaleet jäävät soimaan mukavasti päähän. Elokuva sopii ystävien kanssa vietetyn illan päätteeksi, mutta parhaiten elokuva toimii oman kullan kainalossa. Omasta mielestäni elokuva on niin sanottu treffielokuva!
 
Antero 18 v.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Jos rakastat

Ohjaaja: Neil Hardwick

Maa: Suomi Vuosi: 2009

Kesto: 124min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Elli Vallinoja (Ada), Chike Ohanwe (Toni), Taneli Mäkelä (ministeri Helminen), Satu Silvo (Adan täti), Minttu Mustakallio (Adan edesmennyt äiti), Meri Nenonen (isän sisko), Jenni Hakala (Takalan Mervi), Henni-Liisa Stam, Anna Laulumaa


Kotimainen musiikkielokuva kertoo ministerin tyttären ja maahanmuuttajien pojan rosoisen rakkaustarinan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa