Julieta

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: espanjalainen kulttuuri, melodraama, naiset ja äitiys, Pedro Almodóvarin elokuvien tyyli

Synopsis:
Julieta asui Madridissa tyttärensä Antían kanssa. Antían isä ja Julietan mies Xoan on kuollut. Kun Antía täytti 18, hän hävisi selittämättä syytä. Julieta on aikeissa muuttaa Portugaliin uuden miehensä Lorenzon kanssa, kun tapaa sattumalta kadulla Antían lapsuusystävän, joka arvelee Antían asuvan Sveitsissä miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Julieta päättää etsiä Antían ja hylkää Portugali-suunnitelmat, muuttaen sen sijaan vanhaan kotiinsa. Julieta alkaa kirjoittaa kirjettä Antíalle, kertoen siinä omansa ja Antían tarinan. Elokuva siirtyy kirjeen kuvaamaan menneisyyteen. Nuori Julieta matkustaa uudelle paikkakunnalle, tapaa Xoanin, Antía syntyy ja perhettä kohtaavat ristiriidat ja vaikeudet selviävät. Tarina jatkuu Julietan muuttoon Madridiin ja siihen, miten hän tapasi Lorenzon. Lopulta Antían salaisuus paljastuu.

Pedro Almodóvar (s. 1949) on ollut 1980-luvun lopulta saakka kenties Espanjan tunnetuin elokuvaohjaaja. Hän nousi nopeasti elokuvaohjaajana diktaattori Francon kuoltua, minkä jälkeen Espanjassa uusien teemojen, kuten seksuaalisuuden ja erilaisten alakulttuurien käsittely elokuvassa tuli helpommaksi. Hän työskentelee yhdessä veljensä Agustin Almodóvarin kanssa, joka toimii hänen elokuviensa tuottajana. Julieta on Pedro Almodóvarin 20. elokuva.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Oppimateriaali sopii myös lukion aihekokonaisuuksiin kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut FM, elokuvatutkija Eija Niskanen

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Julieta

(Julieta)

Ohjaaja: Pedro Almodóvar

Maa: Espanja Vuosi: 2016

Kesto: 99min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Adriana Ugarte, Emma Suaréz, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Michelle Jenner


Pedro Almodóvarin draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa