Juno

Johdanto

Synopsis: Juno on vinhalla huumorilla ja letkeällä musiikilla maustettu draamakomedia Juno MacGuffista. Loistavan Ellen Pagen esittämä Juno on hauska ja suorapuheinen teiniikäinen tyttö, joka elää omilla säännöillään, kun muut shoppailevat ostoskeskuksessa ja päivittävät MySpace-profiiliaan. Itsevarmuuden rinnalla kuohuvat sekavat tunteet ja elämänkokoiset kysymykset ilman vastauksia, kun Juno tulee raskaaksi parhaalle ystävälleen Bleekerille (Michael Cera). Alkujärkytysten jälkeen Juno saa isänsä ja äitipuolensa (J.K. Simmons ja Allison Janney) tuen, kun hän päättää antaa lapsensa adoptoitavaksi täydelliselle pariskunnalle (Jennifer Garner ja Jason Bateman). Syntymässä oleva uusi elämä kasvattaa muutakin kuin Junon vatsaa. Jokaisella vatsan ympärillä elävällä on edessään yhdeksän kuukauden mittainen tutkimusmatka omaan itseen, rakkauteen ja aikuisuuteen.

Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.
 
Oppimateriaalin on laatinut medianomi amk Lotta-Kaisa Riistakoski.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 7.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Juno

(Juno)

Ohjaaja: Jason Reitman

Maa: USA Vuosi: 2007

Kesto: 98min Ikäraja: 12

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Ellen Page, J.K. Simmons, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman ja Rainn Wilson


Juno on suorapuheinen ja omilla säännöillään elävä teini-ikäinen tyttö. Itsevarmuuden rinnalla kuohuvat sekavat tunteet ja elämänkokoiset kysymykset ilman vastauksia, kun Juno tulee raskaaksi parhaalle ystävälleen Bleekerille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa