© Warner Bros. Entertainment Inc.

Just Mercy

Johdanto

Synopsis: Väkevä ja ajatuksia herättävä tosipohjainen tarina Just Mercy kertoo siitä, miten nuori lakimies Bryan Stevenson ryhtyy historialliseen taisteluun oikeuden puolesta. Harvardin yliopistosta valmistuttuaan Bryanilla on runsaasti houkuttelevia uravaihtoehtoja, mutta niiden sijaan hän suuntaa Alabamaan puolustamaan väärin perustein tuomittuja ja niitä, joilla ei ole ollut varaa kunnolliseen asianajajaan. Tässä työssä häntä tukee paikallinen avustaja Eva Ansley. Yksi hänen ensimmäisistä ja kiistellyimmistä jutuistaan on Walter McMillianin tapaus. Tämä on tuomittu vuonna 1987 kuolemaan runsaasti huomiota herättäneestä 18-vuotiaan tytön murhasta - vaikka todisteet hänen syyttömyydestään olivat painavat ja jutun ainoana todistajana oli rikollinen, jolla oli hyvä syy valehdella. Vuosien työn aikana Bryan sekaantuu juridisen ja poliittisen kähminnän vyyhtiin ja kohtaa lisäksi avointa ja häikäilemätöntä rasisimia puolustaessaan Walteria ja muita tämän kohtalotovereita, vaikka todennäköisyydet - ja järjestelmä - ovat pahasti heitä vastaan.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin, mutta sitä voi soveltaa myös yläkouluissa.

Oppimateriaalin on laatinut filosofian-, psykologian- ja elämänkatsomustiedon opettaja Kalle Pennanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Just Mercy

(Just Mercy)

Ohjaaja: Destin Daniel Cretton

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2019

Kesto: 137min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Studios

Näyttelijät:
Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson


Tositapahtumiin perustuva draama oikeusjärjestelmän rakenteellisesta rasismista ja syrjinnästä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa