Kaiken teoria

Johdanto

Synopsis
Kaiken teoria perustuu kosmologi, astrofyysikko Stephen Hawkingin elämään.1960-luvun alussa Oxfordin yliopistossa Stephen herättää lahjakkuudellaan professoreiden mielenkiinnon ja myöhemmin Stephenin siirryttyä suorittamaan jatko-opintoja Cambridgen yliopistoon kieliä ja kirjallisuutta opiskelevan Janen kiinnostuksen. Jane ja Stephen alkavat seurustella ja avioituvat, vaikka Stephen saa ensimmäiset sairauskohtauksensa ja hänellä diagnosoidaan parantumaton ALS-tauti. Stephen ansioituu huononevasta kunnostaan huolimatta suhteellisuusteorian ja kosmologian opinnoissa, väittelee tohtoriksi universumin synnystä ja työskentelee myöhemmin professorina Cambridgessa. Janen ja Stephenin avioliitto päätyy eroon ja Stephen avioituu hoitajansa Elaine Masonin kanssa.

Käsikirjoitus: Anthony McCarten, perustuen Jane Hawkingin muistelmiin Travelling to Infinity: My Life with Stephen

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin. Sitä voi käyttää myös fysiikan ja matematiikan opetuksen oheisaineistona.

Oppimateriaalin on laatinut elokuvatutkija FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kaiken teoria

(The Theory of Everything)

Ohjaaja: James Marsh

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2014

Kesto: 123min Ikäraja: 7

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Eddie Redmayne (Stephen Hawking), Felicity Jones (Jane Wilde Hawking), Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones), Emily Watson (Isobel), Simon McBurney (Frank Hawking), David Thewlis (Dennis Sciama)


Elokuva yhdestä maailman merkittävimmistä elossa olevista ajattelijoista, astrofyysikko Stephen Hawkingista, sekä kohtaloa uhmaavasta rakkaudesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa