Copyright El Deseo
Copyright El Deseo

Kärsimys ja kunnia

Mestarillinen ohjaaja ja vahvat luottonäyttelijät

Espanjalainen elokuvaohjaaja Pedro Almodóvar nousi kansainväliseen maineeseen elokuvallaan Naisia hermoromahduksen partaalla (1988). Elokuva oli Oscar-ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan –sarjassa. Sido minut, ota minut (1989), Korkeat korot (1991) ja Lihan värinä (1997) jatkoivat sykähdyttävien elokuvien sarjaa. Kaikki äidistäni (1999) voitti Oscarin parhaan ulkomaisen elokuvan –sarjassa ja Puhu hänelle (2002) parhaasta käsikirjoituksesta. Almodóvar on voittanut lukuisia merkittäviä elokuvapalkintoja ja saanut tunnustusta omaperäisellä elokuvatyylillään, johon ovat olennaisena osana kuuluneet vahvat ja persoonalliset näyttelijäsuoritukset. Ohjaajan luottonäyttelijöihin kuuluvat mm. Antonio Banderas, Penélope Cruz, Paz Vega, Javier Cámara, Cecilia Roth, Carmen Maura, Carlos Areces ja Lola Duenas, joiden näyttelijäsuorituksissa rohkeat teemat ovat ruumiillistuneet.

Lisätietoa Almodóvarista, hänen elokuvistaan ja tyylistään löytyy Koulukinon oppimateriaaleista Julieta ja Iho jossa elän.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kärsimys ja kunnia

(Dolor y gloria)

Ohjaaja: Pedro Almodóvar

Maa: Espanja Vuosi: 2019

Kesto: 113min Ikäraja: 16

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Antonio Banderas , Asier Etxeandia , Cruz Penelope


Espanjalaisen elokuvan omaleimaisen legendan Pedro Almodóvarin katkeransuloinen tarina taiteilijaelämästä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa