Kattona tähtitaivas

Johdanto

Synopsis: Jenna on tavallinen ruotsalainen teinityttö tavallisen teinitytön ongelmineen. Hän saa kuitenkin kantaakseen useimpia ikätovereitaan raskaamman taakan. Hänen äitinsä sairastaa rintasyöpää, joka tuo pelon ja surun Jennan elämään.Jenna purkaa epävarmuuttaan isoäitiin, joka muuttaa äidin ja tyttären kotiin mullistaenheidän kahdenkeskeisen arkensa. Epätoivon ja toivon vaihteluun sekoittuvat nuoruuden myrskyt viikonloppukänneineen ja ujoine ihastuksineen. Jenna joutuu kulkemaan pitkän tien etsiessään kuoleman takaa elämää.

Surun synkkyys ja kuoleman traagisuus sekoittuvat tunteisiin vetoavassa tarinassa katkeransuloiseen kaipaukseen, pulppuavaan elämäniloon ja hersyvään huumoriin.Surusta, menetyksestä ja selviämisestä kertova nuorten elokuva perustuu Johanna Thydellin omien kokemuksiensa pohjalta kirjoittamaan kirjaan Katon kokoinen tähtitaivas, josta tuli Ruotsissa arvostelu -ja myyntimenestys. Suomeksi kirjan on julkaissut Otava vuonna 2004. Myös elokuva sai Ruotsissa ylistävän vastaanoton.
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkoulun 9. luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin on laatinut elokuvatarkastaja, psykologi Hanna Happo Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksesta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kattona tähtitaivas

(I taket lyser stjärnorna)

Ohjaaja: Lisa Siwe

Maa: Ruotsi Vuosi: 2009

Kesto: 91min Ikäraja: 12

Levittäjä: Bio Rex

Näyttelijät:
Josefine Mattsson, Mika Berdtsdotter Ahlén, Annika Hallin, Anki Lidén


Koskettavan nuortenelokuvan oppimateriaalissa käsitellään kuolemaa, suruprosessia ja nuoruuden haasteita.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa