Kirsikkapuiden alla

Johdanto

Synopsis:
Sentaro, nelikymppinen japanilaismies, pitää dorayakiya-kojua, pientä kuppilaa joka tarjoilee vain dorayakeja, pannukakun tapaisia paistoksia, joiden sisällä on punapavuista tehtyä an-hilloa. Hänen kuppilaansa vaeltaa iäkkäämpi nainen nimeltä Tokue, joka haluaa itsepintaisesti sinne töihin. Sentaro epäilee 76-vuotiaan Tokuen kykyä tehdä pitkää päivää ruumiillista työtä, mutta maistettuaan tämän kotitekoista an-hilloa, Sentaro palkkaa Tokuen ja asiakkaita alkaa olla jonoksi asti. Pian kuitenkin Sentaro ja tämän kuppilan vakiasiakas, vakavanoloinen koulutyttö Wakana saavat selville asioita Tokuen menneisyydestä ja elämästä.

Käsikirjoitus: Naomi Kawase, perustuen Durian Sukegawan romaaniin.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppialaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut MA, FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 12.4.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Lue myös elokuvan Media-avain-arvio.

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kirsikkapuiden alla

(An)

Maa: Japani Vuosi: 2015

Kesto: 113min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Masatoshi Nagase, Kiki Kirin, Kyara Uchida


Sentaro pitää pientä japanilaisia dorayaki-leivonnaisia tarjoilevaa kioskikeittiötä. Hänen synkkä olemuksensa herättää kiinnostusta ympäristössä ja niinpä vanhempi rouva Tokue tarjoutuu auttamaan ruuanlaitossa. Sentaro suostuu vastentahtoisesti, mutta pian käykin ilmi, että rouvan ainutlaatuinen paputahnaresepti saa liiketoiminnan kukoistamaan samaan tahtiin kun heidän ystävyytensä syvenee.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa