Kohta 18

Isäsuhde

Akselilla ei oikeastaan ole suhdetta isäänsä. Sellainen mahdollisuus syntyy kuitenkin isän ja pojan yhteisen metsästysretken aikana. Isyyteen ja isänä olemiseen liittyy paljon  perhepoliittisia ja yhteiskunnallisia asioita. Kysymys ei suinkaan ole ainoastaan perheen sisäisistä asioista.

  • Tutustukaa Miina Savolaisen vetämään voimaannuttavan valokuvauksen projektiin nimeltä ISÄ — Voimauttavia valokuvia. Onko sinulla kuvaa sinusta ja isästäsi? Jos niin etsi se käsiisi ja ota kuvasta kopio. Kirjoita kuvan toiselle puolelle, mitä tuntemuksia ja ajatuksia kuva sinussa herättää. Jos sinulla ei ole valokuvaa, piirrä kuva, jossa olet isän tai sinulle läheisen miehen kanssa. Millainen haluaisit kuvan olevan?

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kohta 18

Ohjaaja: Maarit Lalli

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 110min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon.Sivuosat: Sivuosat: Elina Knihtilä, Ilari Johansson, Niina Nurminen, Mats Långbacka, Mari Perankoski, H-P Björkman, Tarja Heinula


”Meitä oli viis kundii. Me pidettiin yhtä – melkein aina. Musta meillä oli kaikilla ihan normaalit perheet. Normaalit ongelmat. Normaalit fiilikset. Ei mitään, mistä ei ois päässy yli. Sitten sinä yhtenä vuotena kaikki alkoi mennä jostain syystä päin v*ttua.”

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa