Kohta 18

Vanhemmuus hukassa

André haluaisi menestyä opinnoissaan ja hänellä on vahva velvollisuudentunto. Hän huolehtii pikkuveljestä, koska yksinhuoltajaäidin elämänhallinta on aivan hukassa.

  • Googlettaakaa lause ”vanhemmuus on hukassa”. Aiheesta löytyy uutisia, mielipiteitä, tilastoja, näkemyksiä jne. Laatikaa pareittain lista hyvän vanhemman ominaisuuksista ja verratkaa listaanne netistä löydettyihin artikkeleihin. Millainen vanhempi riittää? Keskustelkaa.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kohta 18

Ohjaaja: Maarit Lalli

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 110min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon.Sivuosat: Sivuosat: Elina Knihtilä, Ilari Johansson, Niina Nurminen, Mats Långbacka, Mari Perankoski, H-P Björkman, Tarja Heinula


”Meitä oli viis kundii. Me pidettiin yhtä – melkein aina. Musta meillä oli kaikilla ihan normaalit perheet. Normaalit ongelmat. Normaalit fiilikset. Ei mitään, mistä ei ois päässy yli. Sitten sinä yhtenä vuotena kaikki alkoi mennä jostain syystä päin v*ttua.”

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa