Kohta 18

Huumeet

Joni jää kotona kiinni huumeiden käytöstä. ”Nuoret kertoivat itse vuoden 2010 Kouluterveyskyselyssä että he suhtautuvat entistä myönteisemmin kannabiksen käyttöön ja että jo joka viides nuori oli kokeillut kannabista. Huumeita oli tarjottu nuorille viime vuosia yleisemmin ja yli puolet tiesi tuttavapiirissään jonkun, joka oli kokeillut huumeita.” (http://www.irtihuumeista.fi/avaa_silmasi)

  • Onko tilanne ryhmässäsi yllä lainatun Kouluterveyskyselyn kaltainen? Keskustelkaa.
  • Katsokaa Youtubesta Avaa simäsi -kampanjan tietoisku. Ovatko vanhemmat oikeasti näin sokeita? Keskustelkaa.
  • Onko huumeiden vastaisesta valistustyöstä hyötyä kouluissa? Kannattaako sitä jatkaa? Mikä on nuorten mielipide? Lukekaa tuore uutinen aiheesta.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kohta 18

Ohjaaja: Maarit Lalli

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 110min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon.Sivuosat: Sivuosat: Elina Knihtilä, Ilari Johansson, Niina Nurminen, Mats Långbacka, Mari Perankoski, H-P Björkman, Tarja Heinula


”Meitä oli viis kundii. Me pidettiin yhtä – melkein aina. Musta meillä oli kaikilla ihan normaalit perheet. Normaalit ongelmat. Normaalit fiilikset. Ei mitään, mistä ei ois päässy yli. Sitten sinä yhtenä vuotena kaikki alkoi mennä jostain syystä päin v*ttua.”

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa