Kohta 18

Ajotunti

Karri ajaa äitinsä ohjauksessa ajokorttia ja viimeinen ajotunti päättyy vähintäänkin harmillisesti. Nuorten liikenneonnettomuudet ovat yleisiä.

  • Tutustukaa aiheeseen Liikenneturvan sivuilla ja keskustelkaa. Jokaisen nuoren menehtyminen liikenneonnettomuudessa on turha!
  • Jakaantukaa luokassa ryhmiin ja pitäkää aivoriihi: miten nuorten liikennekäyttäytymiseen pystyttäisiin vaikuttamaan? Suunnitelkaa toimiva kampanja. Jakakaa ideat luokan kesken.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kohta 18

Ohjaaja: Maarit Lalli

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 110min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Karim Al-Rifai, Arttu Lähteenmäki, Henrik Mäki-Tanila, Anton Thompson Coon, Ben Thompson Coon.Sivuosat: Sivuosat: Elina Knihtilä, Ilari Johansson, Niina Nurminen, Mats Långbacka, Mari Perankoski, H-P Björkman, Tarja Heinula


”Meitä oli viis kundii. Me pidettiin yhtä – melkein aina. Musta meillä oli kaikilla ihan normaalit perheet. Normaalit ongelmat. Normaalit fiilikset. Ei mitään, mistä ei ois päässy yli. Sitten sinä yhtenä vuotena kaikki alkoi mennä jostain syystä päin v*ttua.”

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa