Koirankynnen leikkaaja

Johdanto

Synopsis: Suomi on sodan melskeissä elänyt juurihetken suuruutensa aikaa (haaveissa jaunelmissa), nyt maksetaan velkoja. MertsiVepsäläinen on lähtenyt sotaan vakaanaaikomuksenaan pelastaa kokonainenvaltakunta. Nyt, päähän haavoittuneenasotainvalidina, koko hänen tahtonsasuuntautuu pelastamaan työkaverinsuomenpystykorva Sakkea tuholta. Hänlähtee monivaiheiseksi osoittautuvallematkalleen, joka kuljettaa häntä kovanapakkastalvena sotakorvauksia maksavanSuomen saloille, ankariin metsätöihin, jasaavuttaa dramaattisen päätöksensäyrityksissä leikata Sakke-koiran kierteellekasvaneet kannuskynnet.

Elokuvassa ollaan etsimässä kadonnutta Suomea, kadonneita ihmisiäkin, sitä valitettavan katoavaa lajia, jotka vielä huolehtivat toisistaan. Humaani vire on läpinäkyvää. Kokonaisvaikutelmaksi jää ymmärrys eletyn historiallisen vaiheen merkityksestä. Tässä seurataan kertomusta ajasta, jolloin vielä kaikki kuuluivat yhteiseen suureen tarinaan nimeltä Suomi. Ei ollut syrjäytyneitä, mutta kovia kohtaloita kokeneita ihmisiä kylläkin. Mertsi on sydäntä raastava tapaus ja kohtalo. Onneksi hänkin saa lopussa hyvän ihmisen palkkionsa lämpimällä, ja näköisellään tavalla.
(Lähde: Buena Vista International Finland / Lehdistöpalvelu)
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin on laatinut kasvatustieteen maisteri Tarja Karvonen Kajaanista.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu 17.4.2013.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa