Säilöttyjä unelmia (2012). Oktober Oy.
Säilöttyjä unelmia (2012). Oktober Oy.

Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa

Kun halutaan järjestää koulukinonäytäntö elokuvateatterissa, otetaan ensimmäiseksi yhteyttä paikkakunnan elokuvateatteriin tai elokuvakeskukseen. Kaikki Suomen elokuvateatterit ovat sitoutuneet järjestämään koulukinonäytäntöjä. Koska näytännöt järjestetään koulupäivän aikana, tulee ajankohta sopia elokuvateatterin kanssa hyvissä ajoin.

Koulukinonäytäntöä varten yleisöä on oltava yleensä useampi luokka tai koko koulu. Elokuvateatterin hoitaja ei voi taloudellisista syistä esittää elokuvaa vain yhdelle luokalle. Osa teattereista toivoo vähintään sataa oppilasta per näytäntö, mutta osassa järjestetään näytäntö muutamasta kymmenestä oppilaasta ylöspäin.

Koulukinokäynnin lipun hinta on aina sovittava elokuvateatterin vastaavan kanssa erikseen. Lipun hintaan vaikuttavat muun muassa oppilaiden määrä ja se, milloin elokuva on tullut teatterilevitykseen. Maksutapa myös vaihtelee teattereittain. Selvintä on neuvotella se etukäteen. Luokanopettaja tai joku muu valvova opettaja pääsee näytäntöön ilmaiseksi luokan kanssa.

Lue myös ohjeet sopivan elokuvan valitsemiseen.
 

Finnkinon koulukinonäytännöt

Finnkinon teattereissa voi järjestää koulukinonäytännön jos ryhmän koko on vähintään 30 henkilöä. Pienempienkin ryhmien näytöksistä voidaan sopia tapauskohtaisesti. Lipun hinta on 7,50 € (sisältää alvin), opettajat pääsevät mukaan veloituksetta. Koulukinonäytäntö on mahdollista järjestää arkisin klo 9.00 - 17.30 välisenä aikana.

Koulukinonäytännöt kaikkiin Suomen Finnkino-elokuvateattereihin tilataan Finnkinon yritysmyynnistä tällä lomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä:

yritysmyynti@finnkino.fi 

puh. 09-1311 9205
mob. 040-831 7822


Savon Kinojen koulukinonäytännöt

Koulukinonäytäntö tilataan soittamalla Savon Kinojen toimistoon p: 013 – 285 762 (arkisin klo 9- 16) tai ottamalla yhteyttä Yhteydenotto-lomakkeen kautta.

Koulukinonäytäntöä varten yleisöä on oltava mielellään useampi luokka tai koko koulu.

Koulukinokäynnin lipun hinta on sovitaan erikseen, hinta vaihtelee 5 – 9,5 euron välillä. Lipun hintaan vaikuttavat muun muassa oppilaiden määrä ja se, milloin elokuva on tullut teatterilevitykseen. Vanhemmat elokuvat ovat pääsääntöisesti edullisempia kuin uudet. Maksun voi hoitaa käteisellä tai laskulla (laskuun lisätään laskutuslisä 3 euroa). Luokanopettaja tai joku muu valvova opettaja sekä lasten henkilökohtaiset avustajat pääsevät näytäntöön ilmaiseksi luokan kanssa.


Bio Rex -elokuvateattereiden koulukinonäytännöt

Bio Rex -elokuvateattereista voi tilata koulukinonäytännön ottamalla yhteyttä lähimmän Bio Rex -teatterin teatterivastaavaan.

Näytännön hinta on 8,00€/hlö (sis. alv. 10%). Minimimäärä 25 henkilöä. Laskutus kuitenkin aina toteutuneen osallistujamäärän mukaan.


CINAMONIN koulukinonäytännöt

Koulukinonäytäntöjä järjestetään arkisin klo 8.00 – 17.00 välisenä aikana. Koulukinolipun hinta on 5.00€ - 6.00€ / henkilö (sis. alv) 3D-näytös + 1.00€
Ryhmän minimikoko on 10 henkilöä. Opettajat pääsevät näytökseen veloituksetta.

Näytöksen voi tilata suoraan sähköpostilla osoitteesta redi@cinamonkino.com tai numerosta 040 844 5555.
Näytösaika ja elokuva sovitaan aina etukäteen teatterin henkilökunnan kanssa.

 

 


 

 

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa