Kubo ja samuraiseikkailu

Johdanto

Synopsis:
Kubo on pieni samuraipoika muinaisessa Japanissa. Hän asuu äitinsä kanssa ja menee joka päivä läheiseen kylään esittämään tarinoita. Hän käyttää apuna paperinpalasia, jotka muuttuvat Kubon shamiseninsoiton avulla liikkuviksi origameiksi. Kubo kertoo tarinan kadonneesta samuraisotilas Hanzosta, joka oli Kubon isä. Kubolla on vain yksi silmä, koska hänen äitinsä sisaret ja isoisänsä Kuun kuningas ottivat toisen silmän Kubon ollessa pieni. Kubon äiti varoittaa Kuboa menemästä ulos auringonlaskun jälkeen, koska Kubon toinenkin silmä voidaan viedä.

Obonin eli vainajienmuistojuhlan aikaan Kubo menee hautausmaalle ja yrittää tavoittaa isänsä hengen, onnistumatta siinä. Hän on ulkona auringonlaskun jälkeen ja Tädit hyökkäävät kylään. Äiti käyttää taikavoimia lähettääkseen Kubon turvaan ja kehottaa tätä etsimään isänsä haarniskan. Kubo ottaa äitinsä hiuskiehkuran suojakseen ja lähtee matkaan. Matkalla Kubo kohtaa leluapinasta oikeaksi muuttuneen Apinan ja origamihahmosta henkiin heräävän Pikku-Hanzon, joka on muotoiltu Kubon isän mukaan. Myöhemmin joukkoon liittyy kovakuoriaiseksi taiottu samurai, joka väittää olleensa Kubon isän oppilas. Joukko kohtaa seikkailuja, löytää Hanzon miekan ja joutuu Tätien hyökkäysten kohteeksi. Lopulta Kuun kuningas taltutetaan ja Kubo saa selvyyden isästään.

Kubo ja samuraisekkailu on animaatiostudio Laikan tuotantoa oleva animaatioelokuva, joka on toteutettu tietokoneavusteisella stop motion -nukkeanimaatiotekniikalla.

Oppimateriaali on suunnattu 4.-9. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 19.10.2016.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kubo ja samuraiseikkailu

(Kubo and the Two Strings)

Ohjaaja: Travis Knight

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 101min Ikäraja: 7

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Art Parkinson, Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes


Kubo ja samuraiseikkailu on kuvitteelliseen Japaniin sijoittuva eeppinen toimintaseikkailu animaatiostudio Laikalta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa