Kulman pojat

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: fanikulttuuri, urheilu, kaveriporukka, mieskuva, maskuliinisuus

Synopsis: Kulman pojat on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon. Kulman poikien kielenkäyttö on varsin suorasukaista. Pippelit ja perseet sinkoilevat niin urheilukentän laidalla kuin yksityiselämässäkin.

Petri tuhlaa tulevaisuuttaan hanttihommissa itäsuomalaisen pikkukaupungin pienessä urheiluliikkeessä. Hänen paras ystävänsä on suurisuinen Komentaja, kaveriporukan pomottaja, jonka metkuihin ovat aina valmiina lähtemään mukaan yllytyshullu Sarttila ja kotikaupungin entinen urheilijatoivo Terho. Kesäpäivät ja -yöt kuluvat kevyen jäynänteon parissa.

Yhdessä nelikko fanittaa intohimoisesti kaupungin päähänpotkittua palloseuraa Kulman palloa. Kulman pallon pahin vastustaja on hienohelmajoukkue AC United, joka palkkaa riveihinsä maajoukkuetason vahvistuksen, Tuukka Tiensuun. Sankarin vastaanoton saava toivevävy Tiensuu herättää pojissa vilunväristyksiä. Poikien palloiluintoilu pännii Vesanderia, Petrin viiltävän nihilististä työkaveria, joka viihtyy jalkapallokatsomoa paremmin lähiökapakan baaritiskillä.

Ystävät ja joutenolo ovat aina olleet Petrille kaikki kaikessa, mutta arki kääntyy päälaelleen kun Petri tapaa elämänsä naisen Emmin. Tyttö vie hetkessä Petrin sydämen ja tekee tietysti muut Kulman pojat mustasukkaisiksi. Petrin onni olisi täydellinen, ellei Emmillä olisi vaarallisen läheiset välit poikien arkkiviholliseen, koko kaupungin rakastamaan Tuukkaan.

Elokuvan trailerin voi katsoa esimerkiksi tämän linkin kautta.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kulman pojat

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Eero Ritala, Joonas Saartamo, Jussi Vatanen, Lotta Kaihua, Janne Ravi, Antti Väre


Kulman pojat on on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon. Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnattu, suppea oppimateriaali koostuu elokuvaan liittyvistä keskustelunavauksista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa