Kulman pojat

Kaveriporukka

  • Kulman pojat kuvaa jalkapallohullun kaveriporukan elämää. Ydinporukkaan kuuluvat Komentaja, Petri, Sarttila ja Terho. Pohtikaa porukan dynamiikkaa. Kuka on pomo ja miksi? Millainen rooli porukan muilla jäsenillä on? Onko joku esimerkiksi porukan pelle tai porukan aivot?
  • Kulman pojat on komedia, ja lajityyppi asettaa puitteita elokuvan teemojen pohtimiselle. Kiusataanko porukassa? Missä menee läpänheiton ja kiusaamisen raja? Onko Komentaja narsistinen kiusaaja vai koominen karikatyyri?
  • Elokuvassa nähdään myös toinen porukka, vastustajajoukkue AC Unitedin kannattajista koostunut ryhmä. Millä tavalla tämä porukka eroaa Kulman pallon kiihkeistä kannattajista? Millaiselta tämän porukan keskinäiset suhteet vaikuttavat?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kulman pojat

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Eero Ritala, Joonas Saartamo, Jussi Vatanen, Lotta Kaihua, Janne Ravi, Antti Väre


Kulman pojat on on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon. Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnattu, suppea oppimateriaali koostuu elokuvaan liittyvistä keskustelunavauksista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa