Kulman pojat

Peniskateus

  • Millainen kuva ihannemiehestä elokuvassa muodostuu? Ensin Tuukka Tiensuuta pidetään ärsyttävän täydellisenä miehenä, mutta tarinan mittaan taitaa Petristä, tavallisesta, jalkapallohullusta ja hiukan pehmosta kaverista tulla elokuvan miesihanne. Pohdi Tuukan ja Petrin tapoja toteuttaa omaa sukupuoltaan.
  • Peniskateus on yksi elokuvan kantavista teemoista. Millaista kilpailua paremmuudesta elokuvan miesten välillä on? Miten Petri suhtautuu saadessaan kuulla, että Tuukka Tiensuulla on harvinaisen kookas penis? Heijastuuko peniskateus muuallekin kuin varsinaisten vehkeiden vertailuun?
  • Elokuvassa pippelit ja perseet sinkoilevat niin kentän laidalla kuin yksityiselämässäkin. Miten Kulman poikien kielenkäyttö liittyy miehekkyyden rakentamiseen ja siitä kilpailemiseen? Entä miten homoksi nimittely liittyy kilpailuun miehekkyydestä? Miksi Kulman poikien asenteet muuttuvat, kun käy ilmi, että Tuukka Tiensuu itse asiassa todella on homoseksuaali?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kulman pojat

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Eero Ritala, Joonas Saartamo, Jussi Vatanen, Lotta Kaihua, Janne Ravi, Antti Väre


Kulman pojat on on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon. Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnattu, suppea oppimateriaali koostuu elokuvaan liittyvistä keskustelunavauksista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa