Kulman pojat

Urheiluhullu

Ennen uskoin älyn voittoon
oli tapanani lueskella filosofiaa aamunkoittoon
Kunnes paikalle tuli, kas, sulkapallokuningas
sano minulle huhuu se on liha joka puhuu
ja se meidät yhdistää
   (Eppu Normaali: Urheiluhullu)

  • Pohdi elokuvan esittämää urheiluhulluutta. Millainen on Kulman poikien suhde jalkapalloon? Osaatko selittää, miksi? Miten porukan jalkapallointoilu välittyy esimerkiksi Komentajan pienelle pojalle? Voisivatko pojat olla samalla tavalla innostuneita mistä tahansa asiasta? Olisiko elokuvan voinut tehdä jalkapallohullujen sijaan esimerkiksi postimerkkihulluista tai heppahulluista? Tunnetko jonkun, joka suhtautuu harrastukseensa samaan tapaan kuin Kulman pojat jalkapalloon?
  • Vertaile Kulman pallon ja AC Unitedin kannattajien tapoja kannustaa omaa joukkuettaan. Millaista on kielenkäyttö, entä ruumiinkieli?
  • Pelaavatko Kulman pojat itse jalkapalloa? Voisiko penkkiurheilua ajatella omanlaisenaan urheilulajina? Perustele. 
  • Jalkapallohulluudesta on tehty 2000-luvulla monia elokuvia, esimerkiksi Hooligans (USA/Englanti 2005), FC Venus (Suomi 2005), Parempi kuin Beckham (Englanti 2002) ja Shaolin Soccer (Hong Kong 2001). Miten eri tavoin aihetta on lähestytty eri elokuvissa? Voit etsiä elokuvien trailereita netistä ja vertailla niitä.
  • Kuuntele Eppu Normaalin kappale Urheiluhullu. Mistä kappale kertoo? Onko kappaleen sanoilla ja Kulman pojat -elokuvalla yhtymäkohtia?
     
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kulman pojat

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Eero Ritala, Joonas Saartamo, Jussi Vatanen, Lotta Kaihua, Janne Ravi, Antti Väre


Kulman pojat on on hersyvä ja räävitön kotimainen komedia kaveriporukasta, jota yhdistää ystävyys, hurtti huumori, yhteinen vihollinen ja palava rakkaus jalkapalloon. Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnattu, suppea oppimateriaali koostuu elokuvaan liittyvistä keskustelunavauksista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa