Kummisetäni thaimorsian

Taustaa elokuvalle

Suomi on yksi niistä harvoista Euroopan Unionin maista joissa on vielä suhteellisen vähän ulkomaalaisia. Vaikka pääkaupunkiseudun alueella monikulttuurisuus tuntuu ja näkyy entistä enemmän, tosiasia on että Suomessa asui vuoden 2012 alussa 183 133 ulkomaalaista henkilöä. Suomen väestöstä siis vain noin  3,4 % on  ulkomaalaista.
(Lähde: Väestörekisterikeskus)

Suomessa alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla täällä syntyneiden erinäköisten, maahanmuuttajataustaisten ihmisten sukupolvi. Se mikä Keski-Euroopassa tapahtui jo aijemmin, tapahtuu nyt Suomessa. Suomalaiset matkustelevat yhä enemmän, yhä kaukaisimpiin kohteisiin, ja moni löytää rakkaudenkin kotimaan ulkopuolelta. Suomalaisen ja ulkomaalaisen väliset avioliitot ovat yhä tavallisempia. Suomalaisten ja ulkomaalaisten välisiä rakkaussuhteita tarkastellessa Thaimaa erottuu helposti joukosta.

“Suomessa asuvien kaksikulttuuristen perheiden määrä on kolminkertaistunut kahdenkymmenen vuoden aikana, ja viimeisten vuosien aikana juuri suomalais-thaimaalaiset perheet ovat lisääntyneet huomattavasti. Vuonna 2010 Thaimaa oli jo kolmanneksi yleisin puolison syntymämaa, kun tarkastellaan Suomessa syntyneiden miesten ja ulkomailla syntyneiden naisten avo- ja avioliittoja. Vuonna 2011 suomalaisten miesten ja ulkomaalaisten naisten solmimissa avioliitoissa kaikkein yleisin vaimon kansalaisuus oli Thaimaa.”
Lähde:Monikulttuuriyhdistys Familia Club ry Helsinki 2012 ISBN 978-952-67526-8-6 (PDF)

Viimeaikoina suomalaisessa mediassa keskustelua on käyty vilkkaasti niin rasismista, identiteetistä, maahanmuuttajista ja maahanmuuttopolitiikasta, Perussuomalaisista ja monikulttuurisuudesta. Juuri päättyneissä kunnallisvaaleissa myös Perussuomalaisten ehdokkaana oli ulkomaalaistaustaisia ihmisiä.

Keskustelevaksi ryhmissä:
- Pohtikaa miksi Suomessa maahanmuuttajuus on noussut niin suureksi keskustelunaiheeksi, kun Suomessa maahanmuuttajataustaisia ihmisiä elää
  kuitenkin suhteellise vähän.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kummisetäni thaimorsian

Ohjaaja: Wille Hyvönen

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 60min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
Dokumentti


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa