SF Studios

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Junan arvoitus

Johdanto

Synopsis:
Poliisi on sulkenut Lasse-Maijan etsivätoimiston, kun Klaara ilmaantuu heidän luokseen. Hän pyytää apua, koska hänen isänsä on tuomittu junaryöstöstä, vaikka on syytön. Nyt on Lassen ja Maijan tilaisuus oikaista tilanne ja ratkaista tapaus. Junassa kuljetetaan pian upouusi kassakaappi täynnä rahaa. Epäiltyjä on monta ja johtolankojakin löytyy, mutta ikävä kyllä Klaaran isä Ferdinand on karannut vankilasta ja kadonnut.

Lasse-Maijan etsivätoimistosta kertovat elokuvat perustuvat Martin Widmarkin kirjoihin. Widmark on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Kirjasarja on helppolukuinen ja jännittävä dekkarisarja. Kirjat ovat voittaneet monia palkintoja Ruotsissa. Suomessakin suosittua sarjaa julkaisee Tammi. Lue lisää kirjailijasta ja kirjasarjasta Lasse-Maijan etsivätoimisto: ensimmäinen arvoitus -elokuvan oppimateriaalista.

Oppimateriaali on suunnattu 1.-4. luokille.

Oppimateriaalin on muokattu luokanopettaja Tuula Niinirannan laatiman Lasse-Maijan etsivätoimisto: ensimmäinen arvoitus -oppimateriaalin sekä Lasse-Maijan etsivätoimisto: junan arvoitus -Media-avain-arvion pohjalta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuva on dubattu suomeksi.

Tehtävä ennen elokuvan katsomista: Kuka on syyllinen?

Elokuvassa Lasse ja Maija alkavat selvittävät junaryöstöä. Elokuvan henkilöistä useampikin voisi olla syyllinen. Miettikää elokuvaa katsoessanne, kuka teidän mielestänne vaikuttaa aluksi eniten syylliseltä ja miksi. Palatkaa tähän tehtävään elokuvan katselun jälkeen.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Junan arvoitus

(LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet)

Ohjaaja: Moa Gammel Ginsburg

Maa: Ruotsi Vuosi: 2020

Kesto: 82min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Studios

Näyttelijät:
Suomenkielisen version ääninäyttelijät: Lasse - Alek Perez Lahtinen Maija - Oona Puhakka Poliisimestari - Taisto Oksanen Klaara - Alissa Kovalainen


Neuvokkaat lapsietsivät ratkovat junaryöstön arvoitusta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa