Late Lammas -elokuva

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: viestintä- ja ilmaisutaidot, sanaton viestintä, tunnetaidot, animaatio

Synopsis: Late on älykäs pieni lammas, joka asuu katraansa kanssa Sammalperän maatilalla. Maatilan omistaa likinäköinen Maajussi ja sitä vahtii kontrolli-intoinen, mutta hyvää tarkoittava Vuhku Vahtikoira. Elämä Sammalperässä on yleisesti ottaen mukavaa, mutta eräänä päivänä Late havahtuu ja tuntee elävänsä kuin orja. Late alkaa suunnittella vapaapäivää, ja suunnitelmaan kuuluu Maajussin saaminen unten maille. Suunnitelma toimii liiankin hyvin ja pian alkaa tapahtua. Yksi asia johtaa toiseen ja pian koko katras löytää itsensä ensimmäistä kertaa farmin ulkopuolelta – isosta kaupungista. Mutta miten lampaat pärjäävät suurkaupungissa?

Oppimateriaali on suunnattu alkuopetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM, lastenohjaaja Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 4.3.2015.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Late Lammas -elokuva

(Shaun the Sheep Movie)

Ohjaaja: Mark Burton, Richard Starzack

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2015

Kesto: 85min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Film Finland Oy


Late Lammas -elokuva on palkitun brittiläisen Aardman Studion (Wallace & Gromit, Kananlento) uusi animaatio, joka on samalla televisiosta tutun villakerän ensimmäinen oma valkokangaselokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa