Leijonasydän

Johdanto

Teemoja: Rasismi, ennakkoluulot, vihapuhe

Synopsis: Leijonasydän kertoo pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta, joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika Ramu. Kasvaako Teppo ulos ennakkoluuloistaan? Voittaako rakkaus vai kaveriporukan luoma paine? Entä miten käy Ramun, joka saa isäpuoliehdokkaakseen uusnatsin? Elokuvan yllättävän ja kulmikkaan huumorin taustalla on suuria tunteita ja sen ytimessä sykkii rohkea ja lempeä leijonasydän.

Leijonasydän-elokuvan Koulukino-materiaalien tavoitteena on avata rasisminvastaisen työn peruselementtejä opettajille ja nuorille. Elokuvan rasismiteemaan liittyvät tehtävät pyrkivät lisäämään kriittistä ajattelua rasismista ilmiönä sekä auttamaan nuoria tunnistamaan rasismia ja osoittamaan, mistä rasismi ja ennakkoluulot yhteiskunnassa kumpuavat. Tehtävien tarkoituksena on aktivoida katsojia havaitsemaan elokuvassa esiintyviä ilmiöitä arjessa ja antaa kasvattajille ja nuorille välineitä rasismin vastustamiseen.

”Todella ajatuksia herättävä. Varmasti tuleva kotimaisen elokuvan klassikko.” (17-vuotias katsoja)

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin ovat laatineet Satu Valtere (Ei vihapuheelle –liike, Plan Suomi Säätiö), Laura Kyntölä (Pelastakaa Lapset ry) ja Asta Rentola (Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry). Alkukuvaan liittyvän osuuden on laatinut Koulukino.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 6.11.2013.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Leijonasydän

Ohjaaja: Dome Karukoski

Maa: Suomi Vuosi: 2013

Kesto: 99min Ikäraja: 16

Levittäjä: Finnkino

Näyttelijät:
Peter Franzén, Laura Birn, Yusufa Sidibeh, Jasper Pääkkönen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Jussi Vatanen, Mikko Neuvonen, Niko Vakkuri, Jani Toivola


Koskettava, särmikäs ja huumorilla höystetty kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin - jolla on tummaihoinen poika Ramu.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa