Lilja 4-ever

Ennen elokuvan katsomista: mihin elokuvia tarvitaan?

a. Listatkaa jokainen viisi suosikkielokuvaanne ja perustelkaa kaikki valintanne. (Tehtävä kannattaa tehdä kirjallisesti.)

b. Vertailkaa listojanne ja keskustelkaa valintojenne perusteluista: Millaiset elokuvat ovat päässeet listoillenne? Millaisia tehtäviä elokuvalla näyttää niiden perusteella olevan elämässänne? Mitkä ovat elokuvan tehtävät ylipäätään?

Tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mitä muita tehtäviä elokuvilla on kuin viihdyttäminen. Lilja 4-ever on yhteiskunnallinen, voimakkaasti kantaa ottava elokuva. – Tässä kohtaa voisi luoda silmäyksen myös elokuvan historiaan: elokuvaa on eri aikoina ja eri yhteiskunnissa käytetty erilaisiin tarkoituksiin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Lilja 4-ever

(Lilja 4-ever)

Ohjaaja: Lukas Moodysson

Maa: Ruotsi Vuosi: 2002

Kesto: 109min Ikäraja: 16

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Oksana Akinshina, Artiom Bogucharskij, Elina Beninson, Lilia Shinkareva, Pavel Ponomarev


Ruotsalaisen Lukas Moodyssonin elokuva, joka ravistelee ja pakottaa keskusteluun. Pohjoismaiden neuvosto suosittelee elokuvaa kaikille yli 16-vuotiaille koululaisille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa