Lovemilla

Johdanto

Synopsis:
Millan ja Aimon yhteinen haave toteutuu: he pääsevät vihdoin muuttamaan omaan yhteiseen kotiin pois Millan zombie-vanhempien luota. Milla alkaa johtaa nuorenparin taloutta ja sehän käy Aimon ennestäänkin huonon itsetunnon päälle. Aimo kompensoi henkistä heikkouttaan fyysisellä vahvuudella ja tuhlaa yhteiset talousrahat kehonsa vahvistamiseen. Kun bodaaminen ei enää riitä, Aimo ostaa kehoonsa metalliset raajat. Milla ei Aimon toimintaa hyvällä katso ja jättää Aimon. Sydänsuruissaan rypevä Aimo menee niin pitkälle, että vaihtaa myös sydämensä metalliseen – jotta siihen ei enää sattuisi. Metallisydämen myötä Aimosta tulee toivoton pessimisti. Milla päättää toimia, sillä pitäähän nyt miehellä oma sydän olla.

Lovemilla perustuu Ylen TV2-kanavalla esitettyyn #lovemilla -tv-sarjaan.
Elokuvan nettisivut
Tv-sarjan nettisivut
Elokuvan tuotantoyhtiö It´s Alive Films

Elokuvan tausta

Elokuvan taustalla oleva #lovemilla -sarja tunnetaan nuortensarjana ja sellaisena Ylekin sarjaa markkinoi, mutta ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki ei myönnä tehneensä elokuvaa tietylle yleisölle:
"Jos olettaa, mitä joku tuntematon haluaa nähdä, on heti väärässä. Alun perin en halunnut lähteä tekemään nuorille mitään. Mietin, että mitä jos tekisin sarjan, jota aikuisetkin jaksaisivat katsoa. Jos se on mielestäni tekijänä mielenkiintoinen, sillä on suurempi mahdollisuus onnistua, Nikki sanoo."
Lähde

Lisätietoa:
HS: Verkko jakaa televisioyleisön

Oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin ja lukioihin äidinkielen, kuvataiteen, terveystiedon, kotitalouden, oppilaanohjauksen ja yhteiskuntaopin opetukseen. Oppimateriaalissa on käsitelty vuonna 2016 voimaan tulevien perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia.

Oppimateriaalin on laatinut Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Koulukino. Tapakasvatusosuuden on laatinut Opetushallitus Tapakasvatusviikkoa varten.

Oppimateriaali on julkaistu 2015. Linkit on tarkistettu 23.3.2015

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Lovemilla

(Lovemilla)

Ohjaaja: Teemu Nikki

Maa: Suomi Vuosi: 2014

Kesto: 98min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Milka Suonpää, Joel Hirvonen, Olli Rahkonen, Elina Knihtilä, Mari Rantasila, Matti Onnismaa


Lovemilla on elokuva rakkaudesta, roboteista ja bodaamisesta. Se on ennennäkemätöntä genre-anarkiaa, jossa komedian sisällä hypitään tyylilajista toiseen – zombie-elokuvasta herkkään romanssiin, alienien taisteluista musikaalilauluihin ja rumasti lentävistä supersankareista itseään tuunaaviin bodarirobotteihin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa