Maaginen kristalli

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: rohkeus, pelko, roolihahmot, hyvä ja paha, joulupukki, joulu

Synopsis: Joulupukilla on maaginen kristalli, jonka avulla hän ennättää kaikkiin maailman koteihin jakamaan lapsille lahjat ja tuomaan kaikkialle maailmaan jouluiloa. Pian on joulu, mutta Joulupukin Maaginen kristalli on varastettu! Sen on vienyt Joulupukin ilkeä kaksosveli, Basil, joka hautoo mielessään katalaa suunnitelmaa. Kristallin avulla hän haluaa vallata lasten mielet ja levittää pahaa maailmassa. Hän on pakottanut vuorenhenget, Robotnikit apureikseen.

Kristalli on pelastettava ja palautettava sinne, minne se kuuluukin, Joulupukin päämajaan Korvatunturille, muuten joulu on vaarassa. Tätä visaista tehtävää rientää ratkaisemaan erikoispartio Red Caps, johon kuuluvat Jaga, Didi, Smoo ja Alpo. He ovat Korvatunturin haltijoiden ja tonttujensukua. Heidän lisäkseen mukana ovat rohkea ihmispoika Yotanja hänen ystävänsa Jiffy-orava.

Maagista kristallia pelastaessaan Yotan ystävineen kokee jännittäviä seikkailuja, ratkoo useita kiperiä ongelmia ja mittelee voimiaan Basilin ja hänen apureidensa kanssa. Tarinan edetessä Yotan joutuu voittamaan myös omat pelkonsa ja heikkoutensa.

Oppimateriaalin tehtävät on laadittu 1.-4. luokille

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 15.7.2013.


 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Maaginen kristalli

Ohjaaja: Antti Haikala

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 76min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Suomenkielisissä äänissä Veeti Kallio, Paula Vesala, Jukka Nylund ja Kiti Kokkonen


Joulu on jo ovella ja Joulupukin Maaginen kristalli on varastettu! Kristallin avulla Joulupukki jakaa lahjat lapsille ja tuo jouluiloa perheille kaikkialla maailmassa. Kristalli on palautettava sinne, minne se kuuluukin, Joulupukin päämajaan Korvatunturille, muuten joulu on vaarassa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa