Maata meren alla

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: feminismi, vasemmistolaisuus, erilaisuus ja identiteetti, adoptio, kehityskertomus

Synopsis: Maata meren alla kertoo ompelijaksi kouluttautuneesta Idasta (Amira Khalifa), joka asuu yhä adoptioäitinsä Katin (Marja Packalén) kanssa. Ida hakee töitä kehnolla menestyksellä, mutta aikaansaavan aktivistiäitinsä apua suorapuheinen tytär vähiten kaipaa. Ystävänsä Villen (Matti Ristinen) rohkaisemana Ida kuitenkin löytää itsestään voiman ja halun lähteä liikkeelle – Berliiniin – ja todistaa näin äidilleen, että pärjää myös omillaan. Ida haluaa itsenäistyä, ihastua, löytää oman paikkansa ja rakentaa elämänsä, mutta mitä hänelle lopulta on jäämässä käteen?

Maata meren alla on todenmakuinen draamaelokuva aikuistumisesta, perhesiteistä, rakkauden kaipuusta ja hyväksytyksi tulemisesta. Elokuva on koskettava kasvutarina, jonka hersyvä komiikka syntyy arjen pienistä asioista. Elokuva perustuu Riikka Ala-Harjan samannimiseen romaaniin. (Lähde: elokuvan kotisivut)

Oppimateriaali on suunnattu yläasteelle, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin esim. äidinkielen, kirjallisuuden ja viestinnän opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 23.5.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Maata meren alla

Ohjaaja: Lenka Hellstedt

Maa: Suomi Vuosi: 2009

Kesto: 85min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland

Näyttelijät:
Amira Khalifa (Ida), Matti Ristinen (Ville), Marja Packalén (Outi), Leena Uotila (Pipsa), Jarkko Niemi (Jore), Annika Ernst (Anita), Ismail Sahin (Deniz)


Nuoren naisen kehityskertomus sopii yläasteelle, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali soveltuu esim. äidinkielen, kirjallisuuden ja viestinnän opetukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa