Maria Magdaleena

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Raamattu ja gnostilaiset tekstit, naisen asema, Raamatun naiset, Raamatun tulkinta, Maria Magdaleena uskonnossa, kulttuurissa ja taiteessa, valkokankaan Jeesus, uskonto elokuvassa, elokuvien uskonnollisten sisältöjen tutkiminen.

Synopsis:
Maria Magdaleena on autenttinen ja humaani kuvaus yhdestä historian salaperäisimmistä ja väärinymmärretyimmistä hengellisestä hahmosta. Raamatullinen elämäkertaelokuva kertoo tarinan Mariasta (Rooney Mara), nuoresta naisesta, joka etsii uutta tapaa elää. Oman aikansa ahdasmielisiä arvoja uhmaten Maria jättää perheensä ja liittyy uuteen liikkeeseen, jota johtaa karismaattinen Jeesus Nasaretilainen (Joaquin Phoenix). Pian hän löytää oman paikkansa liikkeessä ja roolinsa matkalla, joka vie kohti Jerusalemia. Helen Edmundsonin ja Philippa Goslettin käsikirjoitukseen pohjautuvan elokuvan rooleissa nähdään myös Chiwetel Ejiofor ja Tahar Rahim.
Lähde: Finnkino Oy

Oppimateriaalin on laatinut TM, FM Oscar Ortiz-Nieminen

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2018. Linkit on tarkistettu 9.4.2018.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Maria Magdaleena

(Mary Magdalene)

Ohjaaja: Garth Davis

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2018

Kesto: 120min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor


Naisnäkökulmainen raamattudraama nostaa Maria Magdaleenan tarinan keskipisteeseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa