Matka merelle

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Luontosuhde ja taide, luontotieto, Itämeri, merenrannan kasvillisuus, öljy, kestävä elämäntapa ja vaikuttaminen, retki merenrannalle, Itämeren lajistoa, Itämeren suojelu.

Oppimateriaalissa on omat osuutensa 1.-2. luokille, 3.-6. luokille, yläkouluille sekä lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille. Oppimateriaali soveltuu käytettäväksi ympäristöopin, biologian, fysiikan ja kemian, äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen sekä matematiikan oppitunneilla. Oppimateriaali soveltuu hyvin myös ilmiöpohjaiseen opetukseen ja laaja-alaiseen osaamisen tavoitteisiin.

Synopsis: Matka merelle -elokuva kuljettaa katsojan yhdelle maailman kauneimmista merialueista. Suomenlahti on paitsi kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri, mutta myös geologiansa ja eläimistönsä puolesta ainutlaatuinen merialue. Suomenlahtea on sanottu myös yhdeksi maailman saastuneimmista merialueista.

Jouni Hiltusen ohjaamassa luontoelokuvassa Suomenlahdella kohtaavat runsas meriluonto, monipuolinen eläimistö sekä meren tilaa tarkkailevat ja siihen vaikuttavat ihmiset. Henkilöiden tarinat ovat sekoitus lintutieteilijän ja merentutkijan intohimoa sekä pienen pojan uteliaisuutta jälkipolville periytyvää merta kohtaan.

Jouni Hiltunen halusi näyttää pojalleen nuoruutensa Suomenlahden, jonka vesi oli kirkasta ja luonto monimuotoinen. Minkälainen tuo aiemmin paratiisina näyttäytynyt meri on nyt, vuosikymmeniä myöhemmin?

Oppimateriaalin on laatinut ympäristökasvattaja, LuK Marianne Saviaho.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Yhteistyössä:

harakan logo

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Matka merelle

(Matka merelle)

Ohjaaja: Jouni Hiltunen

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 78min

Levittäjä: B-Plan Distribution


Luontodokumentti eräästä maailman kauneimmasta, mutta samalla herkimmin haavoittuvasta merialueesta, Suomenlahdesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa