Matka minuksi

Johdanto

Käsikirjoitus: Mina Laamo
Kuvaus: Päivi Kettunen ja Tuomo Hutri F.S.C
Leikkaus: Tuuli Kuittinen
Ääni: Janne Laine
Musiikki: Frid & Frid
Tuotanto: Avanton Productions Oy/ Sonja Lindén

Synopsis:
Matka minuksi on elokuva Juuliasta, Laurasta ja Ellistä, jotka pitävät omasta elämästä kertovia muoti-, masennus- ja pro-anoreksia-blogeja internetissä. Verkossa luotu kuvitteellinen minäkuva on pakoa arjen ahdistavuudesta. Päähenkilöiden sulkeutuneissa maailmoissa vallitsevat itsekontrolli, liian suuret itselle asetetut vaatimukset sekä itseinho. Onnellisuus ja itsen hyväksyminen alkaa vasta kun he uskaltavat päästää irti kontrollista, menneisyydestä ja täydellisyyden illuusiosta.

Nuorten naisten pahoinvointi jää usein piiloon, vaikka he tekevät itsemurhia Suomessa enemmän kuin missään muualla Euroopassa, ja neljänneksi eniten koko maailmassa. Tyttöjen ja nuorten naisten pitämät muoti- ja syömishäiriöblogit lisääntyvät jatkuvasti. Nuoret naiset ovat tietoisempia kuin koskaan siitä miltä he itse ja heidän elämänsä näyttävät ulospäin. Onko siitä tullut jo tärkeämpää kuin elämän omakohtaisesta kokemisesta? Mikä saa nuoret naiset olemaan niin armottomia itselleen? Voisiko onni loppujen lopuksi löytyä arjesta?

Elokuvan kotisivut

Tiedoksi opettajalle:
Elokuva käsittelee hyvin yleistä sairautta, josta voi olla vaikea puhua. On tärkeää, että elokuvan katsomista pohjustetaan ja sen teemoja käsitellään elokuvan katsomisen jälkeen. Syömishäiriöteeman käsittelyssä suositellaan käytettäväksi apuna Tasapainoa! -sivustoa.

Elokuvan käsittelyyn löytyy vinkkejä myös elokuvan Media-avain-arviosta.

Elokuva sopii 9.-luokille sekä toisen asteen oppilaitoksille.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Matka minuksi

(Matka minuksi)

Ohjaaja: Mina Laamo

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 75min Ikäraja: 12

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki


Dokumenttielokuva seuraa kolmea nuorta naista, joita yhdistävät omasta elämästä kertovat blogit sekä kamppailu itsen ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa. Kuinka päästää irti epäonnistumisen pelosta ja kontrollista, ja löytää tie kohti oman epätäydellisyyden hyväksymistä?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa