Mestari Cheng

Johdanto

Synopsis: Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Elokuva on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

”Mestari Cheng on elokuva globalisaatiosta - positiivisessa hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on kahden aivan erilaisista kulttuureista tulevan tavallisen ihmisen yllättävä ja lopulta heidän maailmojaan muuttava kohtaaminen”, ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki sanoo.

(Lähde: SF Film Finland Oy)

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaali soveltuu yläkouluissa äidinkielen ja kirjallisuuden, terveystiedon, elämänkatsomustiedon, kuvataiteen sekä kotitalouden oppiaineisiin. Opetussuunnitelmien laaja-alaisten osaamiskokonaisuuksien osalta oppimateriaali soveltuu kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä monilukutaito.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin lukion kursseihin: Äidinkieli: Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Etiikka (FI2) ja Yhteiskuntafilosofia (FI3), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Historia: Maailman kulttuurit kohtaavat (HI6), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Kulttuurit katsomuksen muovaajina (ET4), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mestari Cheng

(Mestari Cheng )

Ohjaaja: Mika Kaurismäki

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 114min

Levittäjä: SF Film Finland oy

Näyttelijät:
Anna-Maija Tuokko, Chu Pak Hong, Vesa-Matti Lori, Kari Väänänen


Elokuva hyvästä ruuasta, Lapista sekä erilaisten tapojen ja kulttuurien kohtaamisesta ruohonjuuritasolla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa