Mieletön elokuu

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: ajankuva, nostalgia, politiikka, 1960-luku

Synopsis: Taru Mäkelän raikas ja musiikintäyteinen uutuuselokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Mielettömässä elokuussa Kati Outinen on Elsa Aho, hattukauppias ja selvännäkijä 1960-luvun alun Helsingissä. Elsan elämä on täydellisessä järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä mies, jonka hän luuli kadottaneensa, palaa takaisin. Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen muusikko Jan (Miroslav Etzler) on saapunut kaupunkiin kansainvälisen festivaalin osanottajana. Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen?

Elsan valintoja mutkistavat sekä hänen sisarentyttärensä Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu, että naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen.

Mieletön elokuu vie meidät aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiansa. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 29.11.2013.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mieletön elokuu

Ohjaaja: Taru Mäkelä

Maa: Suomi Vuosi: 2013

Kesto: 103min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Kati Outinen, Miroslav Etzler, Elena Leeve, Krystof Hadek, Laura Birn ja Esko Salminen


1960-luvun Helsinkiin sijoittuva, raikas ja musiikintäyteinen elokuva kertoo Elsasta, hattukauppiaasta ja selvänäkijästä, jonka entinen rakastettu saapuu kaupunkiin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa