Minisankarit - Ruohonjuuritasolla

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: hyönteiset, metsän elämä, viestintä, kierrätys, sota, pelko

Synopsis: Pienen metsäaukion rauha järkkyy, kun hätäisesti hylätyn eväsretken jäännökset sytyttävät sodan kahden muurahaisheimon välille. Pelissä on mittaamattoman arvokas aarre: peltilaatikollinen sokeria. Rohkea nuori leppäkerttu löytää itsensä keskeltä taistelun tiimellystä. Hän ystävystyy Mandible-nimisen mustamuurahaisen kanssa ja auttaa tätä puolustamaan kekoaan punaisten muurahaisten hyökkäykseltä.

Minisankarit - Ruohonjuuritasolla perustuu ranskalaisten Hélène Giraudin ja Thomas Szabon tv-sarjaan Ruohonjuuritasolla. Minisankarit on ainutlaatuinen yhdistelmä huippuluokan 3D-animaatiotekniikkaa, live action -kuvausta, oivaltavia äänitehosteita ja hauskaa, paikoin jännittävääkin tarinaa. Suloiset mutta särmikkäät sankarit seikkailevat ranskalaisen luonnonpuiston huikaisevissa maisemissa.

Elokuva on toteutettu ekologisesti kestävällä tavalla. Tämän ötökkäseikkailun hiilijalanjälki on pikkuruinen.

Oppimateriaali on suunnattu alakouluun.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 9.5.2014.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Minisankarit - Ruohonjuuritasolla

(Minuscule - La Vallée des Fourmis Perdues)

Ohjaaja: Thomas Szabo & Hélène Giraud

Maa: Ranska Vuosi: 2014

Kesto: 89min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film


Kekseliäs luontoanimaatio sukeltaa metsän siimekseen seuraamaan urhoollisen leppäkertun seikkailuja muurahaissodan pyörteissä. Elokuvassa ei ole dialogia - minisankarit juttelevat omalla tavallaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa